Her får du overblik over danske orienteringsløb

Nyheder

Orienteringsløb er en fremragende sport, men det har desværre været svært af finde frem til lokale løb. På dette site samler vi et overblik over orienteringsløb i hele landet - så flere kan finde frem til de mange begivenheder uanset om det er træningsløb, familieorienteringsløb eller konkurrencer.

Status: Overblikket er på plads - malingen mangler

Vi holder øje med 50 klubbers Facebook-sider og henter løb til et samlet overblik. Hvis klubberne lægger noget op, så finder du det her næste morgen kl. 8.00.

Men der er stadig elementer der mangler, og vi har ikke fået gjort meget ud af sitets design. Det arbejder vi løbende på, mens sitet kører. Derfor kan du opleve fejl, men ideen er netop, at vi kan bygge sitet i samarbejde med klubberne.

Formålet: Vis klubbernes løb frem for flere danskere

Lige nu beder vi klubberne om at gøre een ting: Slå deres løb op - store som små - som begivenheder på deres åbne Facebook-side.

Derefter importerer vi løbene automatisk så de også bliver vist i landsoverblikket på Orienteringsløb.dk. Vi præsenterer dem på to måder:
- På et Danmarkskort
- I listeform (hvor man kan bladre i listen nederst)

Senere - i løbet af foråret 2021 - udvider vi sitet med tre-fire funktioner mere.
- Lige nu tester vi en funktion, så klubberne kan lægge løb fra Orienteringsløb.dk ind på deres eget site. (Se et eksempel).

- Senere regner vi med at indlejre løbsoversigter på www.dof.dk og www.findveji.dk.

- Mail-abonnement: Få en mail med oversigt over løb i dit område

Vi overvejer flere eksportmuligheder, fx en XML-eksport til Kultunaut, men her har vi endnu ikke afklaret teknikken.

Det bliver selvfølgelig muligt at linke til klubbernes facebook-side eller den tilmeldingsside de gerne vil lede løberne hen til.

Klubberne får også adgang til at redigere i backenden på Orienteringsløb.dk, så de efter løbet kan tilføje links til fx. resultatlister og o-track.dk.

Sidst - og måske vigtigst af alt - vi vil gerne lede løberne videre til klubbernes hjemmeside og særligt deres indmeldelsessider.

BETA: Hvad er vi i gang med at fixe

Fordi der er tale om en BETA-fase, så vil du sikker opleve, at der er ting, som endnu ikke fungerer. Her er nogle af de punkter vi ved skal fixes:

  • Design og navigation på sitet er stadig ret "rustikt".
  • Vi er ved at udvikle mail-service og eksport-funktion
  • Klubberne kan endnu ikke logge ind og redigere deres løb

Når vi alligevel kører det som en åben proces, så er det fordi vi tror på, at brugerne undervejs kommer med spørgsmål og forslag, som gør det endelige produkt bedre.

Hvad skal klubberne gøre nu: Opret jeres løb på Facebook

Lige nu er der en ting klubberne gerne må gøre: Opret så mange af jeres begivenheder som muligt på Facebook. Læs gerne vores guide til at oprette løb bedst muligt.

  • Giv løbet et sigende navn. "Træningsløb" drukner i mængden af løb fra hele landet.
  • Brug kort-placeringsknappen når I viser startstedet. Det giver en længde/bredde-grad som vi kan bruge på Orienteringsløb.dk. (i modsætninger til gadeadresser, der ikke altid er entydige)
  • Tilføj et unikt topbillede. Det kan bare være et udsnit af kortet eller et foto fra jeres træningsløb.
  • Opret løbene i god tid - gerne 1, 3 eller 6 måneder i forvejen. Det giver brugerne adgang til langt flere tilbud.

Hvis du har forslag til ting som sitet bør kunne så send en mail til mig på: ernst.poulsen@gmail.com eller ring på 53 53 73 74.

(Opdateret 17. maj, 2021)